HarryenDineke.reismee.nl

Van Radium Hot springs naar de Icefields Parkway

Vanochtend zijn we redelijk vroeg vertrokken richting Jasper. Het is een lange maar mooie rit die we voor de boeg hebben. In het plaatsje Field hebben we bij de plaatselijke supermarkt nog even boodschappen gedaan en toen ging het richting Icefields Parkway. Onderweg hebben we een paar hertjes gezien.  Veel spectaculairder was het dat we twee zwarte beren en een grizzly-beer zagen. Een van de zwarte beren lag in een diepe slaap in een droge rivierbedding en trok zich van de hele wereld niets aan. De omgeving en de mensen die naar hem keken, ging volledig aan de kolos voorbij. Erg bijzonder was onze eerste ontmoeting met een grizzly-beer.  Wat een enorm beest en wat een lange nagels en grote klauwen. Daar kun je dus beter geen ruzie mee krijgen...... We hebben vol bewondering naar deze kolos gekeken en menig fotootje van hem/haar gemaakt. Ook hebben we dit prachtige beest uiteraard gefilmd en op deze wijze voor het nageslacht vastgelegd. Vlakbij  de plek waar de grizzly hadden gezien, vonden we nog een plekje op een camping. De camping op zich stelt niets voor. Er is geen beheerder en je moet zelf het geld voor de overnachting in een envelopje stoppen en in een bus deponeren. Zo gaat dat in Canada. De ligging van de camping is toppie. Nadat we een pizza, die we zelf in het oventje in de camper hadden bereid, heerlijk hadden opgepeuzeld, keek Dineke uit het raam en zag tot haar eigen stomme verbazing dezelfde grizzly over de camping lopen. Waauwwwwwwww.......Hoe is het mogelijk? Een mooier einde had deze dag wat ons betreft niet krijgen.

Bep en Fred

Een waggelende grizzly op jullie camping? Ramen dichthouden en deur op slot. Mag best spannend zijn maar je weet hoe het met de "grizzly-man"is afgelopen he? Hij maar ook zijn schoentjes waren nergens meer te vinden. Pas op jezelf.