Op verkenning in Vancouver
05 jun. 2012
🇨🇦
vanuit Canada
Toen we vanochtend wakker werden, wisten we het al: deze regen zou nog wel een paar uurtjes aanhouden.
Gestaag vielen de druppen uit een asgrauwe lucht.
Helaas kregen we gelijk en pas na twaalven werd het een beetje droger waarop we besloten toch maar de stoute schoenen aan te trekken om Vancouver verder te verkennen.
We wilden even kijken of we een Apple- store in Vancouver konden vinden om te checken of het voordelig zou zijn om hier een ipad te kopen. Nou, de winkel was redelijk gemakkelijk gevonden maar de prijs van een ipad bleek behoorlijk tegen te vallen omdat bovenop het aankoopbedrag nog eens 12% belasting werd geheven.
De staat British Columbia, waarin de stad Vancouver ligt, blijkt over de aankopen 12% belasting te heffen, terwijl de staat Alberta, waar we onze reis zijn begonnen, een veel lager tarief hanteert
Dan later nog maar eens weer in Nederland verder kijken.........
We hebben in Vancouver heerlijk geluncht: Dineke een fors uitgevallen pannenkoek gevuld met o.a. feta, spinazie en kaas en Harry eentje met gerooktje ham, kaas en Franse mosterd.
Nou luitjes, dat smaakte in het geheel niet verkeerd.
Hierna zijn we naar Yaletown gelopen. Yaletown was tot een aantal jaren geleden een vervallen buurt, die gelukkig helemaal is opgeknapt.
De oude vervallen pakhuizen zijn gerestaureerd en er hebben zich talloze leuke winkeltjes en restaurantjes gevestigd. Inmiddels staat Yaletown bekend als een echte 'yuppenwijk' en trekt de wijk veel toeristen.
We hebben er nog een flesje wijn gekocht zodat we tijdens het avondeten nog even lekker zouden kunnen genieten van de aardse geneugten.
Dat dit laatste in ruime mate is gebeurd, zal niemand verbazen.
06 jun. 2012, 09:23
nog maar even genieten hoor , niks mis mee he .gr pap en mam
06 jun. 2012, 12:32
Ik las op het nieuws dat in Whistler eergisteren een man buiten in een jacuzzi is aangevallen door een zwarte beer. Hij kreeg een klap van achteren op zijn kop wist naar binnen te vluchten en alarmeerde de politie die de beer nog net het bos in zagen rennen. De man is 55 jaar oud dus pap jij bent het niet geweest hahaha!
06 jun. 2012, 15:53
Hallo Harry en Dineke
prachtig dat jullie zo genieten en als troost: hier regent het ook. Zittten jullie wel in Vancouver: het lijkt San Francisco wel: met de brug, Chinatown en nog meer. Check het nog maar eens! groetjes
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}