HarryenDineke.reismee.nl

Een dagje in Victoria.

1 juni. Een dag in Victoria. Gisteren hebben we besloten nog een dag op deze camping te blijven en zodoende nog een dag de tijd te nemen om de leuke plaats Victoria te verkennen. We hebben vanochtend de daad bij het woord gevoegd en zo komt het dat we dit berichtje schrijven terwijl we nog in Victoria zijn. Vandaag zijn we al vroeg met de benenwagen naar de stad gegaan. Een verkwikkende wandeling van ruim drie kwartier langs de rand van de haven. De sfeer was goed en de pas zat er goed in. Na aankomst hebben we o.a. Chinatown, de Chinese wijk , in Victoria bekeken. Toch altijd weer bijzonder om te zien hoe je in een stad zonder een grens te passeren een andere wereld kunt binnenstappen. Gedurende de dag knapte het weer zienderogen op en we besloten toch maar om een 'whalewatchingtrip' te boeken. Zo gezegd, zo gedaan en we hebben de trip geboekt bij Springtide. De medewerkster vertelde ons dat de kans groot was dat we orka's zouden zien maar ze kon ons uiteraard geen garantie geven. Nu houden wij wel van een gokje en om 14.00 uur zou de boot vertrekken. Tijdens het inschepen viel het ons op dag we veruit de jongste passagiers waren. Het leek wel of er een bejaardentehuis een dagje uit was........zoveel  senioren ( en dan zeggen we het eufemistisch) hesen zich, al dan niet met hulp van anderen aan boord. Dit voorspelde niet veel goeds in onze optiek. Dat bleek ook wel want hoewel we voldoende orka's hebben gespot tijdens deze trip hadden we een kapitein die constant de verkeerde keuzes maakte daar waar het erop aan kwam de zwemrichting van de orka's te bepalen. Het gevolg was dat een buitenstaander altijd kon zeggen op welke boot wij zaten: namelijk die welke het verste afgemeerd lag van de orka's...... Deze  kapitein moet maar niet meespelen in de staatsloterij....... Maar goed, niet langer hierover gemokt. Terug aan de wal hebben we een heerlijke fish& chips gegeten bij the place to be in Victoria: een container van waaruit ze gefrituurde lekkernijen verkopen en waar het zeer gebruikelijk is om minimaal een half uur in de rij te staan voordat je de bestelling kunt plaatsen. En eerlijk is eerlijk: de vis en de patat waren voortreffelijk en de ambiance perfect. Daarna zijn we, ondanks het teleurstellende gevoel mbt de trip,toch met een voldaan gevoel met de bus weer naar de camping gereden.

pap en mam

wel jammer maar, maar toch weer een ervaring he , nog een weekje genieten en dan zit het er al weer op , liefs van ons ,xx

Bep en Fred

Jullie hadden toch niet de kapitein van de Concordia??
Ook ontsnapt misschien? hahaha. Gelukkig wel de orca's gespot. Moet een belevenis zijn geweest ondanks de afstand. Gelukkig ook dat jullie zo snel tevreden zijn. Dat maakt straks de vakantieverhalen aan de koffietafel wel zo plezierig. Hou wel even goed in gedachten hoe groot de orca's waren. Je kent het bekende visserslatijn. Ze worden steeds groter en groter. Fijn dat jullie zo genieten.

Bep en Fred

Verkeerd gelezen. Het betreft hier de WALVIS. Had m'n brilletje zeker niet op. Ja, Harry en Dien, ook WIJ behoren , in de ogen van de jeugd, al bij de bejaarden. Dus jullie waren echt geen uitzonderingen op de boot. Maak dat jezelf verder maar wijs. Helemaaaaaaal een verkeerd zelfbeeld. Maar ja, jij spiegelt je natuurlijk aan je zus. iK ZEG ENKEL: NIET DOEN!!!!

Tine

lieve Harry en Dineke,
hier eindelijk een reactie van mij...wat een fantastische belevenissen lees ik allemaal...zo hebben jullie meteen een mooi dagboek samengesteld!
bewaren dus....en leuk dat ik meteen méé mag genieten met deze mooie reis...liefs van Tine.