Tofino
30 mei 2012
🇨🇦
vanuit Canada
We zitten nu in Tofino aan de westkust van Vancouver Island (VI) en zijn beland op Bella Pacifica Campground. Een mooie camping met een mooie ligging.
Alleen het weer werkte vandaag absoluut niet mee en de weergoden waren ons niet gunstig gestemd. De regen kwam bij vlagen met bakken uit de hemel en dat maakt de wereld toch een stuk minder aantrekkelijk, zullen we maar zeggen.
De route naar Tofino voerde ons langs de ruige kust in het Pacific Rim National Park Reserve.
Op de stranden liggen enorme boomstammen die door de ruige oceaan op het strand zijn geworpen: een bijzonder schouwspel.
En hoe koud, nat en ongezellig het vandaag ook was: we zagen toch een groot aantal moedige surfers die zich van niets en niemand iets aantrokken en gewoon heerlijk gingen surfen. Hey dude, do your thing..........
Tofino is het surfplaatsje bij uitstek omdat je daar extreem hoge (oceaan)golven hebt en dit trekt ook een speciaal soort publiek. Wij vinden dit wel relaxed moeten we eerlijkheidshalve bekennen.
Voor ons geen rare capriolen op een smal plankje in de oceaan.
Als we dan toch een keuze hebben, geef ons dan maar onze lekker warme camper!
Vanmiddag wilden we lopend naar het plaatsje en toen we ( iedere zwaar bepakt met een rugzak) bijna een half uur in een miezerig regentje hadden gewandeld en nog steeds geen plaatsje zagen, besloten we even slim te zijn en bij een tankstation te vragen of het nog ver was naar Tofino.
Met een meewarig gezicht vertelde de medewerker dat het zeker nog wel een half uur lopen was en toen hij zag dat we resoluut rechtsomkeert maakten, zwaaide hij uit alle macht en knikte begrijpend. Tja, die Canadezen begrijpen ons Hollanders wel......
We zijn toen maar teruggelopen naar de camping om daarna per camper naar Tofino te rijden.
In Tofino hebben we bij de plaatselijke supermarkt nog even inkopen gedaan.
Ook hebben we ons laten voorlichten over trips die verschillende organisaties aanbieden om walvissen te bekijken.
Misschien dat we dit morgen gaan doen maar dan moet het weer wel opknappen.
Blijft het van dit regenachtige weer dan hebben we besloten om morgen richting Victoria op VI te rijden om daar een dergelijke excursie te maken.
Nu zitten we lekker gemoedelijk in de camper en de regen valt nog steeds uit een grauwe hemel.
Een blik op de kilometerteller van de camper vertelt ons dat we nu ruim 2300 kilometer hebben gereden. Dat is best wel veel vooral als je weet dat deze reis was gebaseerd op maximaal 2500 kilometer. Kom je hierboven dan moet je de extra kilometers betalen. Nou, het zij zo: Carpe Diem!
31 mei 2012, 14:49
Wat zijn jullie toch een doorzetters. Rugzakje op de rug, kop omhoog en borst vooruit, met flinke pas richting Tofino. Ik kan raden wat de eerste reaktie van die Canadees was. Gelukkig snel weer rechtsomkeerd en met een nog snellere pas weer richting camper. Net alsof het zo gepland was. Gelukkig op deze manier geen gezichtverlies geleden. Goed opgelost, luitjes. Die Hollanders zijn zo dom nog niet.
De regen komt hier trouwens nu ook met bakken uit de lucht vallen. Misschien een schrale troost. Veel plezier verder en niet te overmoedig worden.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}