HarryenDineke.reismee.nl

van Jasper naar Clearwater

Ook deze ochtend was lang uitslapen niet voor ons weggelegd. Niet getreurd want ochtendstond heeft goud in de mond..... Dus vertrokken we al vroeg voor een redelijk lange rit naar Clearwater. Het weer was redelijk somber. Het had zelfs heel licht gesneeuwd. Toen we de camping afreden zagen we het eerste kado: moeder Elk met haar jong. Wat een prachtig schouwspel. Daarna reden we richting Clearwater en onderweg zagen we een coyote. Dit arme dier wist van schrik niet hoe snel het zich uit de voeten moest maken, dus een foto van het beest hebben we helaas niet kunnen maken. Op een gegeven moment passeerde we Mount Robson, de hoogste berg van Canada.  We hebben uiteraard even van het mooie uitzicht genoten alvorens de reis te vervolgen. Op een gegeven moment zag Harry een zwarte beer aan de kant van de weg. In de ho-ijzers en achteruit met die camper! Wat een prachtig beest was dit. Het kwam zelfs zo dicht bij de camper dat we vreesden dat hij tegen de camper op zou gaan springen en ons daardoor onze 750 dollar borg voor het schadevrij weer inleveren van de camper, door de neus zou boren. Gelukkig ging het allemaal goed en we hebben de kolos goed kunnen fotograferen en filmen. Aangekomen in het plaatsje Clearwater ( de klok moest een uur terug omdat we in een andere zone kwamen) werd ons al snel duidelijk dat dit  plaatsje niet in de top 10.000 staat van interessantste steden op aarde. Toen we in het plaatselijke supermarktje de inkopen wilden doen, luktde dit net omdat de winkel gesloten was ivm een herdenkingsdienst c.q. begrafenis. Tja, het kan verkeren, nietwaar? Uiteindelijk zijn we naar het Well's Gray Park gereden. Dit is een prachtig nationaal park met vele attracties, waaronder watervallen. We hebben een aantal bekeken en het was zeer de moeite waard. We hebben de dag afgesloten op camping Lake Clearwater. Ook het weer in British Columbia werkte mee: de thermometer wees  ruim boven de 20 graden aan. Ook dat kan dus in Canada

Bep en Fred

Wat een temperatuurverschillen maken jullie mee.
Leuke beschrijving weer. Nogmaals: Wij genieten met jullie mee.
Dikke knuf.